Vlamboogbescherming

 
 
 

De innovatieve kleding voor vlamboogtoepassingen biedt bescherming tegen meerdere risico's tegelijk

 
 
 
 
 
 

De nieuwste innovatie van DuPont, Nomex® in kleding voor vlamboogtoepassingen beschermt medewerkers van nutsbedrijven en industriële werknemers tegen verschillende risico's, heeft een beproefd draagcomfort en is gemaakt van het meest robuuste materiaal dat op de markt te vinden is.

In navolging van het vertrouwde Nomex®-merk voor hitte- en vuurbescherming beschermt de Nomex®-stof ook tegen vlambogen. Het is een uitstekende keuze voor mensen die werken bij nutsbedrijven, in de mijnbouw, chemische industrie, productiesector, raffinaderijen en andere gevaarlijke industriële beroepen.

Voldoet aan internationale standaarden

Nomex® voor vlamboogkleding is speciaal ontworpen om aan de vereiste standaarden te voldoen van omgevingen met verschillende temperatuurgerelateerde risico's..

  • ASTM F1506
  • NFPA 2112
  • CGSB 155.20
  • ISO 11612
  • EN 1149
  • IEC 61482-2
  • OEKO-TEX-100

*De certificeringen verschillen per regio en per stof. Neem contact op met een vertegenwoordiger van DuPont voor aanvullende informatie.

Neem een exclusief kijkje in de Arc-Man®-testfabriek op de CEF-locatie in Zwitserland.

 
 
 
 
 
 

Trots lid van Partnership for Electrical Safety

De toonaangevende bedrijven die kleding voor vlamboogtoepassingen, vuurbestendige kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen maken, doen er alles aan om de honderdduizenden mensen die, ook in Nederland, met gevaarlijke elektrische apparatuur werken over de juiste middelen beschikken om zich tegen elektrische vlambogen te beschermen.

 
 
 

Geïntegreerde vanzelfsprekende bescherming

In tegenstelling tot andere materialen heeft Nomex®-stof van nature vlammenwerende eigenschappen die ook niet na het wassen of door slijtage kunnen verdwijnen. Dit maakt het tot een stevigere, duurzamere en uiteindelijk ook waardevollere stof.

Uitstekend draagcomfort

Nomex® voor vlamboogkleding is gemaakt van lichtgewicht stoffen die zeer comfortabel aanvoelen. De geteste en bewezen prestaties van Nomex® van DuPont™ zijn verkrijgbaar in lichte, comfortabele, zeer goed ademende stoffen die voldoen aan de internationale normen voor bescherming en prestaties, of deze zelfs overtreffen.

Robuuster en kostenefficiënter

Omdat Nomex® voor vlamboogkleding robuuster is dan andere vlamwerende katoenmaterialen is deze stof een kostenefficiëntere keuze. Deze robuustheid is het resultaat van een verbeterde breekvastheid. Het materiaal heeft een grotere breekvastheid dan katoen dat vlammenwerend is gemaakt.

Vertrouwde thermische bescherming als uitgangsbasis

Risico's zijn onvoorspelbaar. Maar Nomex® niet. Al meer dan 50 jaar vinden mensen over de hele wereld die werkzaam zijn in de zwaarste beroepen in Nomex® de beste bescherming tegen thermische invloeden die op de markt verkrijgbaar is.

Nomex® voor vlamboogkleding heeft deze betrouwbare bescherming nu uitgebreid om nieuwe risico's uit te sluiten, waaronder elektrische vlambogen, en zo industriële werknemers te beschermen tegen verschillende risico's.

 
 
 

Webinarbibliotheek

Word een expert in persoonlijke bescherming door deel te nemen aan onze serie webinars, de DuPont Personal Protection Webinar Academy.

Ontdekken
 
 
 

Oplossingen met Nomex®-stoffen

De geteste en bewezen prestaties van Nomex® van DuPont™ zijn nu verkrijgbaar in lichte, comfortabele, zeer goed ademende stoffen die voldoen aan de internationale normen voor bescherming en prestaties, of deze zelfs overtreffen.

Bekijken
 
 
 

Technische video's: Nomex® en vlambogen

Bekijk onze videoverzameling om te zien hoe brandwerende kledingstukken presteren onder verschillende testomstandigheden en hoe brandwonden onder elk van deze omstandigheden worden voorspeld.

Bekijken
 
 
 
 
 
 

Vind het juiste beschermende product voor uw toepassing of industrie met DuPont™ SafeSPEC™.
SafeSPEC™

Vind het juiste beschermende product voor uw werk met SafeSPEC™.

Blader door technische informatie, video´s, webinars en casestudy´s over DuPont PBM
Informatiebibliotheek

Hier vindt u technische informatie, video´s, webinars en casestudy´s over DuPont PBM.

Hier ziet u waar u DuPont-producten kunt kopen.
Verkoopadressen