Vlamboogbescherming

/
Product
Kleding voor vlamboogtoepassingen
 
 
 

De innovatieve kleding voor vlamboogtoepassingen biedt bescherming tegen meerdere risico's tegelijk

 
 
 

De nieuwste innovatie van DuPont, Nomex® in kleding voor vlamboogtoepassingen beschermt medewerkers van nutsbedrijven en industriële werknemers tegen verschillende risico's, heeft een beproefd draagcomfort en is gemaakt van het meest robuuste materiaal dat op de markt te vinden is.

In navolging van het vertrouwde Nomex®-merk voor hitte- en vuurbescherming beschermt de Nomex®-stof ook tegen vlambogen. Het is een uitstekende keuze voor mensen die werken bij nutsbedrijven, in de mijnbouw, chemische industrie, productiesector, raffinaderijen en andere gevaarlijke industriële beroepen.

 
 
 

Nomex® boogflitsstoffen van DuPont

Ontdek het innovatieve bubbeleffect van de Nomex®-stof

 
 
 

Voldoet aan internationale standaarden

Nomex® voor vlamboogkleding is speciaal ontworpen om aan de vereiste standaarden te voldoen van omgevingen met verschillende temperatuurgerelateerde risico's..

  • ISO 11612
  • EN 1149
  • IEC 61482-2
  • OEKO-TEX-100
  • ASTM F1506
  • NFPA 2112
  • CGSB 155.20

*De certificeringen verschillen per regio en per stof. Neem contact op met een vertegenwoordiger van DuPont voor aanvullende informatie.

Neem een exclusief kijkje in de Arc-Man®-testfabriek op de CEF

Geïntegreerde vanzelfsprekende bescherming

In tegenstelling tot andere materialen heeft Nomex®-stof van nature vlammenwerende eigenschappen die ook niet na het wassen of door slijtage kunnen verdwijnen. Dit maakt het tot een stevigere, duurzamere en uiteindelijk ook waardevollere stof.

Uitstekend draagcomfort

Nomex® voor vlamboogkleding is gemaakt van lichtgewicht stoffen die zeer comfortabel aanvoelen. De geteste en bewezen prestaties van Nomex® van DuPont™ zijn verkrijgbaar in lichte, comfortabele, zeer goed ademende stoffen die voldoen aan de internationale normen voor bescherming en prestaties, of deze zelfs overtreffen.

Robuuster en kostenefficiënter

Omdat Nomex® voor vlamboogkleding robuuster is dan andere vlamwerende katoenmaterialen is deze stof een kostenefficiëntere keuze. Deze robuustheid is het resultaat van een verbeterde breekvastheid. Het materiaal heeft een grotere breekvastheid dan katoen dat vlammenwerend is gemaakt.

Vertrouwde thermische bescherming als uitgangsbasis

Risico's zijn onvoorspelbaar. Maar Nomex® niet. Al meer dan 50 jaar vinden mensen over de hele wereld die werkzaam zijn in de zwaarste beroepen in Nomex® de beste bescherming tegen thermische invloeden die op de markt verkrijgbaar is.

Nomex® voor vlamboogkleding heeft deze betrouwbare bescherming nu uitgebreid om nieuwe risico's uit te sluiten, waaronder elektrische vlambogen, en zo industriële werknemers te beschermen tegen verschillende risico's.

 
 
 

Download de gids

Neem een uniek kijkje in de PBM-oplossingen die medewerkers van nutsbedrijven tegen de beroepsrisico's kunnen beschermen.

Blader door de gids
 
 
 

Webinar over boogbescherming

Lees meer over aspecten die verband houden met gevaren van elektrische bogen, inclusief definities en normen, maar ook beschermende maatregelen en oplossingen.

Bekijk de opname
 
 
 

Nomex®-stof voor de nutssector

Wanneer er veel op het spel staat, biedt Nomex®-stof elektriciens, monteurs en lijnwerkers superieure bescherming tegen vlambogen.

Bekijken
 
 
 

Technische video's: Nomex® en vlambogen

Bekijk onze videoverzameling om te zien hoe brandwerende kledingstukken presteren onder verschillende testomstandigheden en hoe brandwonden onder elk van deze omstandigheden worden voorspeld.

Bekijken