Thermo-Man®
 
 
 

Maak kennis met 's werelds meest geavanceerde, op werkelijke grootte gebaseerde evaluatiesysteem voor brandwonden.

Branden zijn onvoorspelbaar, dus om Nomex® te testen op de gevaren waaraan iemand wordt blootgesteld, maakt DuPont gebruik van Thermo-Man®. Thermo-Man® is ontwikkeld door DuPont en de Amerikaanse luchtmacht en is het meest geavanceerde evaluatiesysteem ter wereld voor thermische brandwonden op ware grootte, waarbij een levensgrote testpop en huidmodelsoftware wordt gebruikt om brandwonden te voorspellen. Thermo-Man®, dat een worstcasescenario simuleert, is een industriestandaard geworden, ISO13506. Veel keuringslaboratoria hebben daarom hun eigen testpoppen gemodelleerd op basis van Thermo-Man® van DuPont

DuPont heeft, verspreid over de hele wereld, vijf Thermo-Man®-eenheden die elk zijn uitgerust met 122 warmtesensoren en gekleed in testkleding om in een gesimuleerde vlammenzee de hitte- en brandwerendheid en duurzaamheid aan te tonen die alleen Nomex® kan leveren. De meeste eenheden zijn mobiel, om direct aan de behoeften van onze eindgebruikers te voldoen.

 
 
 

Bekijk Thermo-Man® in actie.

 
 
 

Zie testvideo´s

Zie hoe vlambestendige kleding zich verhoudt onder verschillende testomstandigheden en de voorspelde brandwond die daarbij hoort.

Ontdekken