Nieuw Nomex®-benamingssysteem

 
 
 

Nomex® - nieuwe namen, dezelfde beproefde prestaties

In reactie op inzichten van eindgebruikers van over de hele wereld introduceert DuPont nu een wereldwijd uniforme benamingsconventie waarmee de mate van bescherming, duurzaamheid, comfort en de prestaties van DuPont™ Nomex®-oplossingen eenvoudiger kunnen worden gecommuniceerd. 

Hierdoor wordt het gemakkelijker voor veiligheidsmanagers die werkzaam zijn in de olie- en gasindustrie, bij nutsbedrijven, in de mijnbouw, de productie- en transportsector of in de noodhulpverlening om aan te geven welke Nomex®-oplossing het beste aansluit op de persoonlijke beschermingsmiddelen die werknemers, waar ook ter wereld, nodig hebben.

Ondanks dat veel van de bekende producten een andere naam krijgen, kunt u er zeker van zijn dat de eigenschappen en werking van deze Nomex®-oplossingen niet zullen veranderen. Simpel gezegd, elk van de producten uit ons wereldwijde aanbod krijgt één naam om ze per regio gemakkelijker te kunnen aanduiden. Nieuwe innovaties op het gebied van brandwerendheid en bescherming tegen vlambogen krijgen zo bovendien meer voet aan de grond.

 
 
 
 
 
 

Oplossingen met Nomex®-stoffen

De geteste en bewezen prestaties van Nomex® zijn nu verkrijgbaar in lichte, comfortabele, zeer goed ademende stoffen die voldoen aan de internationale normen voor bescherming en prestaties, of deze zelfs overtreffen. Van vlambogen tot hitte en vuur, met de Nomex®-stoffen kunt u elk werk met vertrouwen tegemoet treden.

Bekijken
 
 
 

Getest voor de risico's waar u tegenaan loopt

Thermo-Man® is het meest geavanceerde systeem ter wereld voor de evaluatie van thermische brandwonden op ware grootte. Onze Thermo-Man®-eenheden maken gebruik van een moderne, geavanceerde technologie om de duurzaamheid en de superieure brandwerendheid van Nomex® in vergelijking met andere oplossingen voor brandwerendheid aan te tonen.

Bekijk Thermo-Man® in actie
 
 
 

Technische video's: Nomex® en vlambogen

Bekijk onze videoverzameling om te zien hoe brandwerende kledingstukken presteren onder verschillende testomstandigheden en hoe brandwonden onder elk van deze omstandigheden worden voorspeld.

Bekijken