Nomex voor productie en transport

/

 
 
 

Nomex® biedt een getest en bewezen assortiment van beschermingsoplossingen voor personeel in industriële productieomgevingen, met een ongeëvenaarde en betrouwbare bescherming en comfort.

 
 
 

De unieke technologie die voor Nomex® Comfort van DuPont is gebruikt, biedt een lichtgewicht, ademende stof met uitzonderlijke prestaties, waaronder geïntegreerde vlambestendigheid, waardoor het de ideale keuze is voor bescherming in de industriële productiesector.

 
 
 
Nomex® Comfort
 
 
 

Risicobeoordeling

Een brand heeft drie elementen nodig om te ontstaan of zich te verspreiden – hitte, zuurstof en brandstof. Deze elementen zijn vaak aanwezig binnen productieomgevingen door de gebruikte materialen en processen. Dit kan leiden tot een grotere kans op hitte en vuur. Zo worden in alle locaties binnen de auto-industrie natuurlijk benzine, oplosmiddelen, verven en motoroliën gebruikt, die allemaal zeer ontvlambaar zijn en het meest directe en duidelijke brandgevaar vormen. Ook werkzaamheden zoals lassen en solderen kunnen in dergelijke omgevingen worden uitgevoerd, waarbij gebruik moet worden gemaakt van warmteafgevende apparatuur of machines, die een potentiële ontstekingsbron kunnen zijn. Stofophoping, afval en andere brandbare materialen, evenals de aanwezigheid van elektrische schakelkasten en apparatuur, komen ook veel voor in productieomgevingen en kunnen brandgevaarlijk zijn als er niet op de juiste manier mee wordt omgegaan. De beoordeling van risico's en strenge controles zijn binnen productiebedrijven uiterst belangrijk om een veilige werkomgeving te kunnen garanderen.

 
 
 

Heetwerkvergunning

Heet werk is werk dat voldoende hitte, vonken of vlammen kan genereren om een brand te veroorzaken. In sommige gevallen zullen bedrijven heet werk zeer nauwlettend willen controleren. Een manier om dit te doen is het toepassen van een vergunningensysteem, soms ook wel heetwerkvergunningen genoemd. Het doel hiervan is ervoor te zorgen dat werkzaamheden zoals lassen en snijbranden pas kunnen worden uitgevoerd wanneer eventuele potentiële risico's zijn geïdentificeerd en maatregelen zijn genomen om dergelijke risico's uit te sluiten of te beheersen. In een vergunning wordt aangegeven welke werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd, welke gezondheids- en veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen, waaronder het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) en wie verantwoordelijk is voor het bepalen of het veilig is om met het werk te beginnen en of het veilig kan worden voltooid.

 
 
 

Bescherming en comfort combineren

Brandwerende kleding gemaakt met Nomex® biedt een bewezen bescherming tegen intense hitte en vuur, gesmolten-metaalspatten en chemische spatten, waardoor het een veilige keuze is binnen elke productieomgeving. Voor een beschermde barrière tegen gevaarlijke chemische penetratie zijn ook speciaal ontworpen, gelamineerde of gecoate Nomex®-stoffen verkrijgbaar.

Brandwerende kleding gemaakt met Nomex® heeft het laagst mogelijke gewicht en het hoogste beschermingsniveau. Dit maakt het met name geschikt voor mensen die in een warme, vochtige omgeving werken, wat soms tot hittestress kan leiden. Het ademend vermogen en het vermogen om effectief vocht af te voeren, biedt de drager optimaal comfort. Dit kan vervolgens weer leiden tot een verlaging van de kosten in verband met hittegerelateerde ziekten en een lagere productiviteit als gevolg van werkstress door ongemak voor de werknemers. En omdat de hitte- en vlambestendigheid is geïntegreerd in de Nomex®-vezel, is het materiaal bestand tegen wassen en slijtage.

 
 
 

Nomex® Comfort

Een lichtgewicht, sneldrogende innovatieve stof die uitzonderlijke hitte- en vlambescherming en maximaal comfort biedt.

 
 
 
Nomex® Essential
 
 
 

Nomex® Essential

Een uiterst duurzame en beschermende oplossing die bijdraagt aan het minimaliseren van scheuren en een uitstekende bescherming biedt tegen hitte en vuur.

 
 
 
Nomex® Xtreme Arc
 
 
 

Nomex® Xtreme Arc

Nomex® Xtreme Arc biedt een ATPV van 12 tot 19 cal/cm², waardoor het de meest innovatieve brandwerendheid en bescherming tegen vlambogen biedt, in een enkellaags lichtgewicht stof.

 
 
 
Nomex® Arc
 
 
 

Nomex® Arc

Nomex® Arc is een superieur dubbelzijdig weefsel dat elektriciens, monteurs en lijnwerkers bescherming biedt tegen vlambogen en een reeks andere thermische gevaren.

 
 
 
Nomex® Essential Arc

Nomex® Essential Arc

Nomex® Essential Arc is ontworpen om bescherming tegen vlambogen te bieden voor werknemers in de nutssector en de elektrische industrie.

 
 
 

Ontworpen voor de risico's waar u tegenaan loopt

Nomex®
Betere bescherming bij langere blootstelling en hogere temperaturen
Nomex®
Geïntegreerde hitte- en vlambestendigheid
Nomex®
Geïntegreerde bescherming; bestand tegen wassen en slijtage.
Nomex®
Bestand tegen scheuren en slijtage
Nomex®
Zorgt voor meer ontsnappingstijd, een zeer waardevolle eigenschap
Nomex®
Uiterst duurzame beschermingsoplossingen
Nomex®
Bescherming tegen vlambogen, evenals hitte- en vlambestendigheid
 
 
 

Getest voor de gevaren waarmee u te maken kunt krijgen

Thermo-Man® is ´s wereld meest geavanceerde evaluatiesysteem voor thermische verbranding in de vorm van een mens. Onze Thermo-Man® units maken gebruik van state-of-the-art technologie om de duurzaamheid en de superieure vlambestendige eigenschap van Nomex® aan te tonen in vergelijking met andere vlamvertragende oplossingen.

Bekijk Thermo-Man® in actie