Nomex® materiaal voor leger en politie

 
 
 

Nomex® materiaal: beproefde bescherming voor militairen en politiepersoneel

 
 
 

Voor politieagenten en militairen kan de dagelijkse werkdag betekenen dat zij worden blootgesteld aan veel gevaren, waaronder vlamoverslag en explosies. Nomex®-materiaal biedt beproefde bescherming tegen intense hitte en vlammen voor uniformen.

 

DuPont™ Nomex®-vezels helpen militaire en politie-uniformen de levens te redden van mensen die ons beschermen als ze te maken krijgen met ontploffingen van munitie, brandbommen, vlamoverslag, vlambogen en andere bronnen van intense hitte en vlammen.

 

Wat maakt Nomex®-materiaal uniek? Nomex® is een revolutionair, hitte- en brandbestendige vezel die reageert in een crisis. Wanneer het wordt blootgesteld aan extreme hitte, ondergaat Nomex® een speciale reactie waarin de eigenschappen van het materiaal veranderen om meer energie in het materiaal op te vangen, zodat de drager een waardevolle paar extra seconden bescherming krijgt tegen hitteoverdracht.

 

Deze hitte- en vlambestendigheid is ingebouwd in de Nomex®-vezel. Het kan er niet uit worden weggewassen en het slijt niet. Bovendien smelt of druipt Nomex® niet en ondersteunt het ook geen ontbranding.

 

Nomex®-materiaal draagt er ook in belangrijke mate toe bij dat leger- en politie-uniformen meer draagcomfort hebben. Kenmerkend is het laagste mogelijke gewicht bij de hoogste mate van bescherming; luchtdoorlatendheid voor minder hittestress; het vermogen om vocht snel af te voeren en duurzaamheid onder allerlei omstandigheden.

 
 
 

DuPont™ Nomex®-vezel helpt te beschermen tegen thermische gevaren op de industriële werkplek.

 
 
 

Gebruik en toepassingen

Militaire thermische bescherming
Brandbescherming
Vlamboogbescherming
 
 
 

DuPont - producten en diensten

Nomex® voor het leger
Kazernekleding vervaardigd met Nomex®
Kleding voor ambulancepersoneel vervaardigd met Nomex®

Kleding voor ambulancepersoneel vervaardigd van Nomex®-vezel helpt medisch hulpverleners te beschermen.

 
 
 
Industriële sectoren

Bescherming voor brandweerlieden

Brandweerlieden en ambulancepersoneel overal ter wereld vertrouwen op een goede uitrusting tijdens hun werk op locatie en op de kazerne of het ziekenhuis en op accessoires die gemaakt zijn van DuPont™ Nomex®-vezel voor hun bescherming.

Meer informatie