Hoe DuPont Personal Protection-producten duurzaamheid ondersteunen

 
 
 

Innovatieve producten die mensen en de planeet helpen beschermen

Hoewel de risico's waarmee ze op het werk te maken krijgen zeer verschillend kunnen zijn, vertrouwen werknemers over de hele wereld in een groot aantal sectoren binnen de algemene productie, olie en gas, mijnbouw en nutsbedrijven tot de farmaceutische, elektronica- en auto-industrie, en ook werknemers in de gezondheidszorg, brandweerlieden en hulpverleners allemaal op persoonlijke bescherming van DuPont om hun veiligheid te waarborgen.

Door te vertrouwen op de bewezen bescherming van enkele van de meest vertrouwde en innovatieve merken op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) en oplossingen – Tyvek®, Nomex® en Kevlar® – kunnen mensen worden beschermd tegen gevaren op de werkplek, zodat ze aan het eind van hun dienst veilig naar huis kunnen gaan. Bovendien helpen deze wetenschappelijk onderbouwde PBM-oplossingen ook om duurzaamheid in de hele waardeketen te bevorderen. 

 
 
 

 
 
 
 
 
 

Tyvek® voor PBM's levert comfortabele en duurzame beschermende kleding die beschermt tegen een breed scala aan chemische risico's en gevaren. Van de schone ruimte tot een gevaarlijke sanering, Tyvek® biedt het juiste PBM voor de klus. Tyvek® biedt ook duidelijke voordelen als het gaat om duurzaamheid, waaronder:

 
 
 

DSF-DPP-sustainability-icon1-pgA-image-120x120@2x.jpg
Recyclebaar

Tyvek®-kleding, gemaakt van polyethyleen met hoge dichtheid (HDPE), kan voor 100% worden gerecycled via het Tyvek®-programma voor recycling van beschermende kleding, waardoor de kleding niet op vuilstortplaatsen terechtkomt en een tweede leven krijgt.

DSF-DPP-sustainability-icon2-pgA-image-120x120@2x.jpg
Lichtgewicht

De superieure sterkte-gewichtsverhouding van Tyvek® helpt lichtgewicht kledingstukken mogelijk te maken die het potentieel bieden voor minder energieverbruik bij het vervoer in vergelijking met zwaardere concurrerende producten.

DSF-DPP-sustainability-icon3-pgA-image-120x120@2x.jpg
Minder afval

Een laag materiaalgewicht en een uitstekende scheur- en perforatieweerstand kunnen resulteren in een lager energie- en grondstoffenverbruik, alsook in minder materiaalafval aan het einde van de levensduur van het product.

DSF-DPP-sustainability-icon4-pgA-image-120x120@2x.jpg
Weinig additieven

Tyvek® wordt gemaakt zonder weekmakers of beperkte chemicaliën die zijn opgenomen in Europese richtlijnen, zoals RoHS (Richtlijn 2015/863/EU) of REACH Zeer zorgwekkend stoffen (ZZS).

 
 
 
 
 
 

DuPont™ Nomex® biedt optimale hitte- en vlamwerende (FR) bescherming tegen een reeks thermische gevaren. Van hitte en vlammen tot vlamboogbescherming, Nomex® levert compromisloze vlamvertragende bescherming. Nomex® draagt ook bij aan duurzaamheidsdoelstellingen doordat het voordelen biedt zoals:

 
 
 

DSF-DPP-sustainability-icon1-pgA-image-120x120@2x.jpg
Recyclebaar

Kledingstukken gemaakt met Nomex® zijn recyclebaar en er is aangetoond dat gerecyclede vezels van Nomex®-kleding kunnen worden gebruikt voor bouwmaterialen en andere producten die vlambestendige eigenschappen vereisen.

DSF-DPP-sustainability-icon2-pgA-image-120x120@2x.jpg
Lichtgewicht

Kledingstukken gemaakt met Nomex® zijn lichter in gewicht dan concurrerende oplossingen op basis van FR-katoen of mengsels van synthetische vezels, waardoor het energieverbruik tijdens het vervoer kan worden verminderd.

DSF-DPP-sustainability-icon3-pgA-image-120x120@2x.jpg
Minder afval

Nomex®-stoffen bieden extreme duurzaamheid en bescherming en kunnen tot 125 keer worden gewassen zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Met een gemiddelde draagtijd van 5 jaar verminderen ze de hoeveelheid afval die door elke drager wordt gegenereerd aanzienlijk.

DSF-DPP-sustainability-icon5-pgA-image-120x120@2x.jpg
Grondstofefficiënt

Wij zijn een samenwerking aangegaan met Gonvarri Steel Services om een nuttig gebruik te creëren voor het bijproduct dat ontstaat bij de productie van Nomex® in Spanje, helpen om het jaarlijkse waterverbruik, elektriciteitsverbruik en grondtransport te verminderen.

 
 
 
 
 
 

OEKO-TEX®-gecertificeerd

De meeste Nomex®-stoffen zijn gecertificeerd volgens STANDAARD 100 door OEKO-TEX®, wat aangeeft dat ze voldoen aan de eisen van bijlage XVII van REACH, milieuvriendelijk zijn en op een maatschappelijk verantwoorde manier worden vervaardigd.

 
 
 
 
 
 

Industriële werknemers vertrouwen op handschoenen en mouwen gemaakt met Kevlar®-fiber voor hoogwaardige mechanische en thermische bescherming die aan de veiligheidsnormen in de sector voldoet of deze overtreft, en tegelijk licht en comfortabel is. Kevlar® biedt ook belangrijke duurzaamheidsvoordelen, waaronder:

 
 
 

DSF-DPP-sustainability-icon4-pgA-image-120x120@2x.jpg
Weinig additieven

Kevlar® wordt gemaakt zonder weekmakers of chemische stoffen waarvoor beperkingen gelden die zijn vermeld in Europese richtlijnen, zoals RoHS (Richtlijn 2015/863/EU) of REACH Zeer zorgwekkend stoffen (ZZS).

DSF-DPP-sustainability-icon3-pgA-image-120x120@2x.jpg
Minder afval

Handschoenen die met Kevlar® gemaakt zijn, kunnen meer dan 10 keer gewassen worden om de bruikbare levensduur te verlengen. Omdat handschoenen die met Kevlar® zijn gemaakt, niet zo vaak hoeven te worden vervangen als andere beschermende handschoenen, wordt de hoeveelheid afval die door elke werknemer wordt geproduceerd, aanzienlijk verminderd.

DSF-DPP-sustainability-icon2-pgA-image-120x120@2x.jpg
Lichtgewicht

Kevlar® is 5x sterker dan staal bij gelijk gewicht. Door deze ongelofelijke sterkte levert Kevlar® met zijn lichte gewicht gelijkwaardige snijbescherming die 25% minder materiaal vergt dan andere concurrerende producten zoals hoogwaardig polyethyleen (HPPE).

DSF-DPP-sustainability-icon6-pgA-image-120x120@2x.jpg
OEKO-TEX®-gecertificeerd

De meeste Kevlar®-vezels en -garens zijn gecertificeerd volgens STANDAARD 100 door OEKO-TEX®, wat aangeeft dat ze voldoen aan de eisen van bijlage XVII van REACH, milieuvriendelijk zijn en op een maatschappelijk verantwoorde manier worden vervaardigd.

 
 
 

ISO 14001-certificering

Tyvek®-stof, Nomex®-vezels en Kevlar®-vezels worden vervaardigd onder gecontroleerd milieubeheerbeleid volgens de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) 14001. ISO 14001:2015 specificeert de eisen van een milieumanagementsysteem dat een organisatie kan gebruiken om haar milieuprestaties te verbeteren. Het is bedoeld voor gebruik door een organisatie die haar milieuverantwoordelijkheden op een systematische manier wil beheren, hetgeen bijdraagt aan de milieupijler van duurzaamheid.