In deze bijzondere tijden zet DuPont zich meer dan ooit in voor veiligheid. We werken hard om alle PBM-gebruikers te ondersteunen met een passende veiligheidstraining.

DuPont 15’ Safety Connect is een nieuwe serie korte on-demand webinars, ontwikkeld door de veiligheidsexperts van DuPont.

 
 
 

 

De 15 min’ Safety Connect-serie biedt informatie over diverse veiligheidsonderwerpen die verband houden met chemische, thermische, vlamboog- en snijrisico's.

De 15’ Safety Connect is een on-demand training die u op elk moment en vanaf elke locatie kunt bekijken. U hoeft zich alleen te registreren. Daarna kunt u direct de door DuPont-experts ontwikkelde training volgen.

 
 
 
 
 
 

LIVE WEBINARS

 

Elke maand organiseren we een live webinar waarin uitleg wordt gegeven over diverse onderwerpen die te maken hebben met persoonlijke bescherming: procedures voor het aan- en uittrekken, bescherming voor hulpverleners, bescherming tegen chemische gevaren, vlamboogbescherming en nog veel meer. Bekijk de <u><b><span class="fontsize18"><a class="fontsize18" href="https://www.dupont.co.uk/personal-protection/dupont-webinar-academy.html">pagina</a></b></u></span> voor meer informatie.
 
 
 
 
 
 

AFLEVERING 1

 

MEER KENNIS VAN BESCHERMING

- Verschil tussen permeatie en penetratie

We bespreken de belangrijkste aspecten van bescherming tegen chemische gevaren: begrijpen wat het verschil is tussen permeatie en penetratie.

Het DuPont Personal Protection-team legt uit wat het verschil tussen die twee processen is en welke typen materialen het beste beschermen tegen gevaren. Aflevering in het Engels.

 

NU BEKIJKEN
 
 
 

AFLEVERING 2

 

MEER KENNIS VAN BESCHERMING

 

- CE-normen voor bescherming tegen chemische gevaren

Overzicht en uitleg van de verschillende normen en standaarden op het gebied van bescherming tegen chemische gevaren. We leggen uit wat ze betekenen, hoe de tests worden uitgevoerd en hoe ze gebruikers kunnen helpen om de juiste beschermende oplossingen te kiezen. Aflevering in het Engels.

NU BEKIJKEN
 
 
 

AFLEVERING 3

 

MEER KENNIS VAN BESCHERMING

 

- De nieuwe Nomex®-oplossingen

Het DuPont-team legt uit wat thermische gevaren zijn, hoe thermische bescherming werkt en presenteert de Nomex®-stof en nieuwe Nomex®-oplossingen van DuPont. Aflevering in het Engels.

NU BEKIJKEN
 
 
 

AFLEVERING 4

 

MEER KENNIS VAN BESCHERMING

- Vlamvertragende gezichtsmaskers in tijden van social distancing 

 

In deze aflevering vertellen we waarom vlamvertragende gezichtsmaskers belangrijk zijn in tijden van social distancing, bespreken we de selectieprocedure voor gezichtsmaskers en presenteren we de vlamvertragende DuPont Nomex®-gezichtsbedekkingen. Aflevering in het Engels.

NU BEKIJKEN
 
 
 

AFLEVERING 5

 

MEER KENNIS VAN BESCHERMING

 

- DuPont™ SafeSPEC™ om de juiste PBM te kiezen

 

In reactie op een van de meest voorkomende verzoeken na onze eerdere webinars hebben we een aflevering gemaakt waarin we onze online productselectietool presenteren, DuPont™ SafeSPEC™. In deze aflevering presenteren we de functionaliteiten van de tool en leggen we uit hoe de tool u kan helpen om gemakkelijker de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te kiezen. Aflevering in het Engels.

NU BEKIJKEN
 
 
 

AFLEVERING 6

 

MEER KENNIS VAN BESCHERMING

 

- Herkennen van namaak-Tyvek®-overalls

 

De productie en verkoop van namaakkleding ter bescherming tegen chemische gevaren is onwettig en brengt de veiligheid van werknemers in gevaar omdat ze niet de beloofde bescherming krijgen. In deze aflevering legt het DuPont-team uit hoe u namaak-Tyvek®-overalls kunt herkennen. Aflevering in het Engels.

NU BEKIJKEN
 
 
 

AFLEVERING 7

 

MEER KENNIS VAN BESCHERMING

 

- Begrijpen van de normen voor thermische bescherming

 

Het DuPont-team zet de definitie van thermische bescherming uiteen en geeft uitleg over de normen voor thermische bescherming. Aflevering in het Engels.

NU BEKIJKEN
 
 
 

AFLEVERING 8

 

MEER KENNIS VAN BESCHERMING

 

- 9-stappengids voor de keuze van PBM

 

Welke criteria moet u toepassen om de juiste beschermende kleding te kiezen, gezien het enorme scala aan mogelijke gevaren, het gigantische aanbod van beschermende kleding en de complexiteit van de certificeringsinformatie? De 9-stappengids geeft antwoord op deze vraag. Aflevering in het Engels.

NU BEKIJKEN
 
 
 

AFLEVERING 9

 

MEER KENNIS VAN BESCHERMING

 

-Inzicht in de beschermingsbehoeften van de olie- en gasindustrie

 

Medewerkers in de olie- en gasindustrie verrichten veel risicovolle werkzaamheden, waarbij ze blootstaan aan gevaren zoals steekvlammen, mechanische gevaren en blootstelling aan een groot aantal gevaarlijke chemicaliën. In deze aflevering bespreken we deze gevaren en de beschermingsoplossingen van DuPont voor de olie- en gasindustrie. Aflevering in het Engels.

NU BEKIJKEN
 
 
 

AFLEVERING 10

 

MEER KENNIS VAN BESCHERMING

 

- CE-normen voor bescherming tegen chemische gevaren (deel 2)

Kledingstukken die beschermen tegen chemische gevaren zijn PBM en moeten daarom gecertificeerd zijn volgens de Europese PBM-richtlijn 2016/425. EN 14325:2018 legt zowel 'volledige cabinetests voor kleding' als 'materiaaltests' op voor de 6 typen chemisch beschermende kleding. In aflevering 10 bespreekt het DuPont-team de verschillende materiaaltests voor chemisch beschermende kleding. Aflevering in het Engels.

NU BEKIJKEN
 
 
 

AFLEVERING 11

 

MEER KENNIS VAN BESCHERMING

 

- 5 misverstanden over chemische bescherming 

Elk type PBM heeft een eigen reeks normen aan de hand waarvan het wordt gecertificeerd. Het is bijna onmogelijk om alle details van alle bestaande normen te kennen. In deze aflevering bespreekt het DuPont-team de 5 feiten over chemisch beschermende kleding die vaak verkeerd worden begrepen. Aflevering in het Engels.

NU BEKIJKEN
 
 
 

Op basis van onze webinars hebben we een speciale quiz gemaakt, zodat u uw kennis van persoonlijke beschermingsmiddelen kunt testen.

DOE DE QUIZ