Bescherming tegen hitte en vuur

Wanneer Nomex® wordt blootgesteld aan intense hitte, verdikken en carboniseren de vezels, waardoor de warmte-energie wordt geabsorbeerd. Bovendien kunnen de Nomex® vezels niet smelten, druipen of verbranding bevorderen.

 
 
 
 
 
 

Vlamboog

Wanneer Nomex® wordt blootgesteld aan een elektrische boog, verhindert de moleculaire structuur van het materiaal niet alleen dat er warmte wordt doorgelaten, maar ook dat er elektriciteit doorheen stroomt.

 
 
 
 
 
 

Elektrische isolatie

Omdat Nomex® een slechte geleider van elektriciteit is, is het een opmerkelijke isolator bij gebruik in vellen papieren en karton.

 
 
 
 
 
 

Chemische weerstand

De Nomex®-vezel is zeer goed bestand tegen de meest voorkomende zuren en logen, koelmiddelen met fluorkoolwaterstof, transformatorolie en siliconen.

 
 
 
 
 
 

Wat zijn andere toepassingen van Nomex®?

De toepassing van Nomex® is geenszins beperkt tot PBM's. DuPont biedt een compleet assortiment hoogwaardige isolatieoplossingen die zijn ontworpen voor uitstekende prestaties en betrouwbaarheid. De DuPont-lijn van Nomex® elektrische isolatieproducten bevat ook papier en karton.

Nomex® Honeycomb is een composiet kernmateriaal gemaakt van Nomex®-aramidevezelpapier. Het wordt op grote schaal gebruikt voor talrijke technische en wetenschappelijke toepassingen in de lucht- en ruimtevaart, de bouw, het leger, de scheepvaart, de sport en de automobielindustrie. Dankzij de hittebestendige eigenschappen, de lichtgewichtsterkte en de duurzaamheid, is het een ideaal materiaal dat op grote schaal wordt gebruikt.

 
 
 

Toepassingen

Nomex® voor PBM
Nomex® voor PBM
Elektrische infrastructuur
Elektrische infrastructuur
Filtratie van hete gassen
Filtratie van hete gassen
Automobielindustrie
Automobielindustrie
Luchtvaartindustrie
Luchtvaartindustrie
Militair en ordehandhaving
Militair en ordehandhaving
Thermo-Man®
Thermo-Man®

Nomex® voor PBM's

Zie hoe Nomex® betrouwbare bescherming biedt tegen hitte, vuur en vlambogen.

Bekijken