De grenzen van bescherming, prestaties en sterkte verleggen

DuPont™ Kevlar® is uitgevonden door Stephanie Kwolek en is een hittebestendige, synthetische para-aramidevezel met een moleculaire structuur van vele verbindingen met tussenschakels waardoor Kevlar® ongelofelijk sterk is. Kevlar® is vooral bekend door het gebruik in kogelvrije vesten, maar heeft vele andere toepassingen door zijn hoge trekkracht in verhouding tot het gewicht.

Waarom Kevlar®?
 
 
 

Stephanie Kwolek: sterker dan staal

Stephanie Kwolek was een pionier in het onderzoek naar polymeren en vergaarde verschillende patenten en onderscheidingen gedurende haar carrière. Ze is vooral bekend geworden om haar baanbrekende werk dat leidde tot de creatie van Kevlar® - een ongelofelijk sterk materiaal dat nog steeds de grenzen van wat mogelijk is, verlegt. 

 
 
 
Het pionierswerk van Stephanie Kwolek leidde tot de creatie van het ongelofelijk sterke Kevlar®.
 
 
 

Trekkracht

De chemische structuur van Kevlar® bestaat uit verschillende zich herhalende verbindingen met tussenschakels. Deze schakels zijn gecrosslinkt met waterstofbruggen en bieden daardoor een treksterkte die 10 keer groter is dan staal bij gelijk gewicht.  

 
 
 
Deze verbindingen met tussenschakels in Kevlar® verschaffen treksterkte die 10 keer groter is dan staal bij gelijk gewicht.
 
 
 

Ballistische weerstand

Kevlar® vezels zijn zo nauw op elkaar gesponnen dat het nagenoeg onmogelijk is om ze te scheiden. Wanneer een kogel of ander projectiel met hoge snelheid tegen Kevlar® aankomt, ´vangen´ de vezels het projectiel als het ware op en absorberen ze de energie en voeren deze af. 

 
 
 
 
 
 

Weerstand tegen snijden en doorboren

Vanwege de volledig uitgestrekte en perfect uitgelijnde moleculaire ketens in de Kevlar® vezels, biedt Kevlar® een sterke beschermende barrière tegen hakken, snijden en doorboren.

 
 
 
Kevlar® biedt een sterke beschermende barrière tegen hakken, snijden en doorboren.
 
 
 

Hittebestendigheid

Kevlar® heeft ingebouwde vlambestendigheid en beschermt tegen thermische gevaren tot 425 graden Celsius. Bovendien smelten of druipen Kevlar® vezels niet en kunnen ze niet ontbranden.

 
 
 
Kevlar® heeft ingebouwde vlambestendigheid en beschermt tegen thermische gevaren tot 425 graden Celsius.
 
 
 

Toepassingen

Kevlar® voor PBM
Kevlar® voor PBM
Luchtvaartindustrie
Luchtvaartindustrie
Automobielindustrie
Automobielindustrie
Consumentproducten
Consumentproducten
Mijnbouw
Mijnbouw
Glasvezel
Glasvezel
Lichaamsbescherming voor militairen
Lichaamsbescherming voor militairen
Wetshandhaving
Wetshandhaving
Touwen en kabels
Touwen en kabels