Renault Sport Racing en DuPont kondigen strategisch partnerschap aan

Press Release | 27.03.19
 
 
 
Press Release
Renault Sport Racing en DuPont kondigen strategisch partnerschap aan
 
 
 

Meerjarige samenwerking om de prestatie van de Formule 1 te optimaliseren en om de technologie-ontwikkeling voor toepassingen in reguliere auto’s te bevorderen.

Renault Sport Racing en DuPont hebben vandaag een meerjarig, strategisch en technisch partnerschap aangekondigd voor het leveren van nieuwe technologie, te beginnen met innovatieve oplossingen op het gebied van hybride en elektrische aandrijfsystemen die zullen helpen om de Formule 1 en andere raceprogramma’s verder te ontwikkelen. Op basis van een gedeelde visie om unieke uitdagingen aan te gaan in de snel veranderende reguliere auto-industrie, zullen Renault Sport Racing en DuPont de mogelijkheden onderzoeken om samen te werken aan de innovatie en het versnellen van de ontwikkeling van nieuwe technologie voor toekomstige consumententoepassingen en voor de toepassing in reguliere auto’s.

“Het verheugt ons om een team te vormen met het Renault Formule 1 Team om samen baanbrekende innovaties in de automobieltechnologie te introduceren,” zei Marc Doyle, Chief Operating Officer voor de DowDuPont Specialty Products Division en aankomend Chief Executive Officer voor het toekomstige DuPont. “De Formule 1 staat bekend als de technologisch meest geavanceerde sport ter wereld. Bovendien heeft het de afgelopen jaren de hybride, elektrische aandrijfsystemen in de armen gesloten. Als de door DuPont en het Renault Formule 1 Team gezamenlijk ontwikkelde technologieën een verschil in prestatie kunnen maken onder de omstandigheden van de snelheid, stress en hitte van een F1-auto die met 370 km/uur over het circuit racet, dan hebben we er alle vertrouwen in dat we die oplossingen zo kunnen versnellen dat ze hun toepassing vinden in reguliere auto’s.”

DuPont brengt de auto-industrie al ruim 80 jaar essentiële innovaties en hun toonaangevende technische polymeren en hechtmiddelen spelen vandaag de dag een cruciale rol in gewichtsbeperking, warmtemanagement, connectiviteit en verbeterde veiligheid. In de motorsport wordt DuPont™ Kevlar® vezel al toegepast in de banden en carrosserie van de Formule 1 bolides, terwijl DuPont™ Nomex® papier wordt gebruikt aan de binnenkant voor het afschermen van de accu en voor elektrische isolatie. DuPont draagt ook bij aan de bescherming van de coureurs: Nomex® vezel wordt verwerkt in racepakken ter bescherming tegen hitte en vlammen, en Kevlar® vezel is een belangrijk veiligheidscomponent in de helm van de coureurs.

“DuPont heeft een lange geschiedenis in het uitvinden en ontwikkelen van innovatieve producten die de prestatie verbeteren in zowel de motorsport als personenauto’s, terwijl het die voertuigen tegelijkertijd ook veiliger, efficiënter en duurzamer maakt,” zei Cyril Abiteboul, Managing Director van Renault Sport Racing. “Ons meerjarige partnerschap voor technische ontwikkeling zal voortdurende samenwerking mogelijk maken voor het bevorderen van de hybride technologie en oplossingen voor het chassis. Wij zijn ervan overtuigd dat dit uiteindelijk zal resulteren in betere efficiency en concurrentie op het circuit.

”In 2018, lanceerde DuPont het AHEAD™ initiatief, dat staat voor Accelerating Hybrid-Electric Autonomous Driving (het versnellen van het hybride-elektrisch autonoom rijden). Het initiatief richt zich op het creëren van technologieën en materialen voor de overschakeling op elektrische auto’s, connectiviteit, autonoom rijden en daaraan verwante infrastructuur. Deze spelen ook een sleutelrol in het technische partnerschap met het Renault F1 Team. Gebieden waarop de partijen samenwerken zijn onder meer de ontwikkeling van constructielijmen voor het warmtebeheer van de accu’s, maar ook materialen voor stroom-, infrastructuur- en sensor-elektronica. Omdat de waarde van deze innovatieve, hoogwaardige materialen snel wordt bewezen in de motorsportomgeving, komt dit direct ten goede aan het ontwerpen van voertuigen die minder zwaar zijn en zuiniger met brandstof zonder dat dit de prestatie, het comfort of de veiligheid aantast – of dat nu in een bolide is of een gewone auto.

Over DowDuPont Specialty Products Division

DowDuPont Specialty Products, een divisie van DowDuPont (NYSE: DWDP), is een internationaal innovatief vooraanstaand bedrijf met op technologie gebaseerde materialen, ingrediënten en oplossingen die helpen sectoren en het dagelijkse leven te transformeren. Onze werknemers passen diverse wetenschappelijke benaderingen en ervaringen toe om klanten te helpen bij het ontwikkelen van hun beste ideeën en om essentiële innovaties binnen belangrijke markten te leveren, inclusief elektronica, transport, bouw, gezondheidszorg, eten en drinken en veiligheid en bescherming. DowDuPont wil de divisie Specialty Products afsplitsen tot een onafhankelijk, beursgenoteerd bedrijf. Ga voor meer informatie naar www.dow-dupont.com.

Over DuPont

DuPont (NYSE: DD) voorziet de wereldmarkt sinds 1802 van hoogkwalitatieve wetenschap en techniek in de vorm van innovatieve producten, materialen en diensten. Het bedrijf gelooft erin dat we, door samenwerking met klanten, regeringen, ngo’s en thought leaders, oplossingen kunnen vinden voor mondiale uitdagingen als de zorg voor voldoende gezonde voeding voor iedereen, het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het beschermen van mensenlevens en het milieu. Ga voor meer informatie over DuPont en zijn streven naar inclusive innovation naar www.dupont.com.

Renault Sport Racing

Al meer dan 115 jaar maakt de motorsport een integraal onderdeel uit van het DNA van Renault. In de Formule Een is Renault ruim 600 maal aan de start verschenen, heeft het 11 maal het wereldkampioenschap veroverd voor coureurs en 12 maal voor constructeurs en 177 grand-prixoverwinningen behaald.  Aangespoord door deze illustere reputatie en omdat zij hun toewijding aan de sport nogmaals wilden onderstrepen, heeft Renault in 2016 een compleet nieuw bedrijfsonderdeel gelanceerd waaronder alle motorsportactiviteiten van het merk vallen – Renault Sport Racing. Daarnaast lanceerden ze een onderdeel dat gaat over de ontwikkeling en verkoop van de Renault Sport Cars portefeuille. De belangrijkste doelen hiervoor waren enerzijds het bij een breder publiek promoten van de passie die de onderneming heeft voor de motorsport, maar tegelijkertijd wil Renault de technologische synergie maximaliseren tussen racen, rallyrijden en sportmodellen voor de openbare weg.

 
 
 

CONTACT

Willem Buitelaar

+31 65 372 3450

+31 78 621 9472

willem.buitelaar@dupont.com