Veiligheidsprogramma´s voor personeel van Tata Steel ontwikkelen

3 juni 2011

Veel vrouwen in India werken bij Tata Steel om te helpen bij het onderhoud van hun familie. Traditioneel dragen vrouwen in India een sari: een gewoonte waar de vrouwen op sommige locaties niet van afweken, ook als zij machines moesten bedienen. Tata Steel wilde veiligheidsprogramma´s ontwikkelen die met name aan de behoeften van hun vrouwelijke werknemers tegemoet zouden komen. De documentaire gaat over een alleenstaande moeder die haar werk leuk vond, maar de zekerheid wilde dat haar werkplekcultuur veilig was.

DuPont werkte met Tata Steel aan veiligheid op de industriële werkplek om een verbetering tot stand te brengen in de veiligheidscultuur: hiervoor gaven ze voorlichting aan de werknemers en contractwerkers over de beste beroepsveiligheidsgebruiken, waarbij ze ook rekening hielden met de gevoeligheden binnen de Indiase cultuur.

Het programma richtte zich met succes op de voordelen van uniforme werkkleding en bracht de boodschap over dat veiligheidsprogramma´s creëren een topprioriteit was opdat werknemers veilig hun werk konden doen. De resultaten waren positief.

Partners
Tata Steel