Proberen Russische elektriciteitswerkers een baanbrekende bescherming tegen het Rocky-point-effect te bieden

In 2002 begonnen DuPont en Energocontract hun kennis en expertise te bundelen om een goede bescherming van DuPont™ Nomex® tegen vlamboog te ontwikkelen voor Russische elektriciteitsbedrijven. De film draait om Andrey Valentinovich Krasnov, die in april 2011 een vlamboogincident voorhad en dit overleefde. We volgen Andrey, zijn collega en zijn vrouw, terwijl zij vertellen met welke gevaren de elektriciteitswerkers te maken krijgen en hoe deze beschermende kleding zijn leven redde.

Helmut Eichinger van DuPont vertelt hoe het wetenschappelijk onderzoek achter DuPont™ Nomex® Andreys leven redde, terwijl Alexander Bolshunov, algemeen directeur van Energocontract, uitlegt waarom het bedrijf ervan overtuigd was dat DuPont™ Nomex® één van de belangrijkste elementen in het ontwerp en de productie van hun beschermende kleding moest zijn.

Aan het eind van de film legt een woordvoerder van het ministerie van energie uit dat de elektriciteitsindustrie van Rusland de veiligheid van zijn werknemers als een topprioriteit blijft zien.

Partners
DuPont

Energocontract