Duurzame energie opwekken in Masdar, Abu Dhabi

Hoewel het gebruik van zonnetechnologie en -energie wereldwijd snel toeneemt, is het nog niet gebruikelijk dat een complete stad op zonne-energie werkt. Masdar, het indrukwekkende nieuwe duurzame-energieproject van Abu Dhabi, is een levend laboratorium dat gericht is op een zero koolstof voetafdruk door in de hele stad groene technologieën te implementeren.

De vastbeslotenheid om van Masdar het Silicon Valley van de schone technologie te maken blijkt uit elk afzonderlijk aspect van de onderneming. In de architectuur worden de klassieke Arabische koelingstechnieken, zoals de hoge, smalle, kronkelige straatjes, gecombineerd met het nieuwste op het gebied van snel vervoer: elektrische, zelfrijdende shuttlebusjes.

Voor de stroomvoorziening van dit wereldwijd unieke project werd Suntech ingeschakeld, de grootste producent van zonnemodulen op basis van siliciumtechnologie. Vervolgens kwam Suntech voor de daadwerkelijke productie van de duizenden panelen die nodig waren voor dit opvallende project, terecht bij DuPont: DuPont zou een aantal cruciale zonnetechnologiecomponenten leveren zodat maximale efficiëntie en betrouwbaarheid gewaarborgd werden. Deze samenwerking levert nu al resultaat op: Masdar verbruikt momenteel slechts 40% van de energie die het genereert, en het overschot wordt teruggeleverd aan het hoofdnet van Abu Dhabi.

Partners
Suntech Power