Verlaging van voertuiggewicht mogelijk maken dankzij technische kunststoffen

Deze twee minuten durende documentaire volgt een taxichauffeur in de stad Wuhu tijdens zijn dagelijkse ritten, waarbij hij vertelt hoe trots hij is dat hij met een Chery-taxi rijdt.  Hij roemt de superieure bediening en de lage bedrijfskosten van zijn taxi, die deels te danken zijn aan de samenwerking van DuPont met Chery.

In de loop van de film legt dhr. Chen Anning, vicepresident van Chery, uit dat de technologie om producten lichter te maken een belangrijke factor is voor brandstofefficiëntie, terwijl Charlie Huang van DuPont uitlegt, dat het lichter maken van de auto´s grotendeels mogelijk gemaakt werd door de vervanging van metalen door technische kunststoffen.  Bij dit soort toepassingen moeten kunststoffen bestand zijn tegen hoge temperaturen, en hier laten de gemodificeerde polymeren, zoals DuPont™ Zytel® en DuPont™ Hytrel®, hun kracht zien.

Na een lange dag passagiers te hebben rondgereden door de stad Wuhu gaat onze taxichauffeur weer blij naar huis, naar zijn vrouw en zoon.  Door de samenwerking met Chery helpt DuPont chauffeurs zoals hij minder brandstof te verbruiken en minder CO₂ uit te stoten op de wegen van China.

PARTNERS
DuPont

Chery Automotive

Copyright© 2012 E. I. du Pont de Nemours en Company. Alle rechten voorbehouden.