Medewerkers DuPont schenken ASVZ 5000 euro 

Donatie ASVZ eindejaar 2014-1

Op de foto v.l.n.r. Fabrieksdirecteur Nic Van den Bergh van DuPont, voorzitter Raad van Bestuur ASVZ Wim Kos en Charissa IJzendoorn en Erik van den Dool, medewerkers van DuPont

Op vrijdag 8 mei kwam een afvaardiging van bedrijf Du Pont de Nemours (Nederland) in Dordrecht naar ASVZ locatie Merwebolder in Sliedrecht om een cheque te overhandigen aan Wim Kos, voorzitter raad van bestuur ASVZ.

Het bedrag op de cheque, € 5000, werd door medewerkers van DuPont bijeengebracht door in 2014 afstand te doen van hun kerstgeschenk. Via een interne enquête bepaalden zij welke twee doelen – één regionaal doel en één nationaal doel – in aanmerking zouden komen voor een donatie. De Merwebolder in Sliedrecht werd met grote meerderheid gekozen tot regionaal doel.

Nic Van den Bergh, plantmanager, overhandigde de cheque aan Wim Kos tijdens een speciaal georganiseerde lunch in Eetcafé De Roef op locatie Merwebolder. Behalve Nic, waren nog drie medewerkers van DuPont aanwezig, naast Arie van den Herik, lid van het Adviescollege van DuPont, Het Adviescollege is een groep mensen die aan DuPont regelmatig verslag uitbrengt over wat er in de omgeving wordt gedacht en gezegd, en aan wie DuPont vertelt over de ontwikkelingen bij het bedrijf Tijdens de lunch kwamen veel onderwerpen ter sprake, met name het bewaken van de veiligheid, het nut van een adviescollege als ogen en oren in de samenleving en het belang van communicatie.

In het dankwoord benoemde Wim Kos het belang van ondersteuning, zowel financieel als in natura, in deze tijd van bezuiniging. Giften en sponsoring zijn altijd al fantastisch, maar vanwege teruglopende fondsen vooral nu uitermate welkom.

Het bedrag van de cheque zal besteed worden aan een speeltoestel in het pas aangelegde park op het terrein. “Zo creëren we gezamenlijk een plek waar inwoners van Sliedrecht, jong en oud, elkaar kunnen ontmoeten”, zei Wim Kos.

Noot voor de redactie

  • ASVZ
  • Laetitia van de Sande, PR en Communicatie ASVZ
  • 0184 491 320 / 06-222 971 29
  • pr@asvz.nl