DuPont benoemt Krysta Harden als Vice President Public Policy en Chief Sustainability Officer

WILMINGTON, Delaware, V.S., 2 maart 2016 – Vandaag kondigde DuPont aan dat Krysta Harden het bedrijf komt versterken als Vice President Public Policy en Chief Sustainability Officer (CSO). Zij volgt Linda Fisher op, die vorige maand besloot met pensioen te gaan.

Harden (57) werkte tot voor kort als viceminister op het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA). Zij zal verantwoordelijk zijn voor het openbare beleid en de overheidsstrategieën en voor de activiteiten van de onderneming inzake duurzaamheid, liefdadigheid, productstewardship en mondiale regelgeving. Haar thuisbasis zal Washington D.C. zijn.

“DuPont is sinds lange tijd een pionier op het gebied van duurzaam ondernemen. Toen we in 2004 Linda Fisher als Chief Sustainability Officer aanstelden, waren we het eerste beursgenoteerde bedrijf dat een CSO had”, aldus James C. Collins, Executive Vice President van DuPont. “Onder het leiderschap van Linda kondigde DuPont zijn eerste marktgerichte duurzaamheidsdoelstellingen aan in 2006, waarbij de link werd gelegd tussen hoe we investeren in R&D en omzetverhoging met het oog op duurzaamheid. Haar inzet op deze gebieden leverde een aanzienlijke bijdrage aan zowel DuPont als de maatschappij.

“We verwelkomen Krysta als een alom gerespecteerde leider met uitzonderlijke ervaring in het behoud van natuurlijke hulpbronnen,, landbouwbeleid en duurzaamheid", verklaart Collins. "Ze brengt een ongeëvenaard inzicht in de nieuwe uitdagingen en kansen waarvoor DuPont staat om het dagelijkse leven van mensen en gemeenschappen over de hele wereld te verbeteren en tegelijk waarde voor onze klanten en de markt te creëren. We zijn dan ook verheugd om haar in ons midden te hebben.”

Als viceminister op het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) gaf Harden vorm aan het voedsel- en landbouwbeleid, onder meer door de uitvoering van de landbouwwet van 2014. Op het Ministerie van Landbouw en gedurende haar carrière heeft Harden zich steeds gericht op het vergroten van kansen voor vrouwen, jongeren, immigranten, sociaal achtergestelde producenten, teruggekeerde veteranen en gepensioneerden. Voorafgaand aan haar ambt als viceminister bekleedde Harden leidinggevende posities op het Ministerie van Landbouw, waaronder kabinetshoofd van de Minister van Landbouw, Tom Vilsack, en adjunct-secretaris voor Congressionele Betrekkingen. Voordat ze op het Ministerie van Landbouw begon te werken, was Harden vijf jaar lang CEO van de National Association of Conservation Districts (NACD), waarbij ze landelijk verantwoordelijk was voor de instandhouding van de natuurlijke hulpbronnen en duizenden instandhoudingsdistricten in heel de V.S. vertegenwoordigde.

Naast haar functie als CEO van de NACD werkte ze ook bij de American Soybean Association als Senior Vice President van Gordley Associates, waar ze zich toelegde op de problematiek van instandhouding en hernieuwbare energie. Harden werkte ook 12 jaar op het Capitool als personeelsdirecteur van de parlementaire ondercommissie voor pinda's en tabak en als kabinetshoofd en persverantwoordelijke van voormalig Congreslid Charles Hatcher.

Harden behaalde haar bachelordiploma in de journalistiek aan de universiteit van Georgia.

 

DuPont (NYSE: DD) brengt al sinds 1802 hoogstaande wetenschap en techniek naar de wereldmarkt in de vorm van innovatieve producten, materialen en diensten. Het bedrijf gelooft dat door samenwerking met klanten, overheden, NGO's en toonaangevende denkers, wij kunnen bijdragen aan het vinden van oplossingen voor mondiale uitdagingen als het verstrekken van voldoende gezond voedsel aan mensen overal ter wereld, het verminderen van onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, en de bescherming van het leven en het milieu. Ga voor meer informatie over DuPont en ons engagement voor inclusieve innovatie naar http://www.dupont.com.