DuPont slaat eerste paal voor nieuw Europees hoofdkantoor voor Industrial Biosciences in Nederland

Foto_nieuwbouw_Leiden
Significante uitbreiding van de DuPont Industrial Biosciences vestiging in Leiden, inclusief state-of-the art R&D en laboratoria capaciteit.

Leiden, 24 januari 2019 – DuPont Industrial Biosciences slaat vandaag de eerste paal van het nieuwe gebouw op het Leiden Bioscience Park in Oegstgeest. Dit unieke, multi-disciplinaire gebouw zal het nieuwe onderkomen vormen voor de industriële biotechnologie tak van het bedrijf, dat zich toespitst op het verduurzamen en efficiënter maken van producten en processen.

De innovaties van de DuPont Industrial Biosciences vestiging in Leiden hebben een aanzienlijke impact op de vele uitdagingen in de samenleving van vandaag: het reduceren van voedselafval, het verduurzamen van de veehouderijketen inclusief het verbeteren van de diergezondheid, het bewerkstelligen van de productie van biobrandstoffen, en het verduurzamen van de textielketen en de was- en vaatwasmiddelenindustrie.

Het nieuwe gebouw in Oegstgeest biedt het bedrijf ruimte voor significante groei, met het potentieel om het huidige personeelsbestand met 100 extra medewerkers uit te breiden in disciplines als R&D, applicatieontwikkeling, marketing, sales en customer service. De site zal dienst doen als het nieuwe hoofdkantoor EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) voor DuPont Industrial Biosciences.

“De innovaties van onze wetenschappers in Leiden stellen klanten al jaren in staat om de efficiëntie en duurzaamheid van hun producten en processen te verbeteren,” stelt Simon Herriott, Vice President & Global Business Director, Bioactives van DuPont. “Deze nieuwe site stelt onze teams in staat om fors uit te breiden – en de snelheid waarmee we onze biotechnologische oplossingen naar de markt brengen te vergroten. Het ecosysteem van talent, wetenschap en gemeenschap in het Leiden Bioscience Park is ideaal voor ons werk en onze concurrentiepositie wereldwijd.”

“Oegstgeest is verheugd met de komst van DuPont naar onze gemeente. Het Oegstgeester deel van het Leiden Bioscience Park krijgt hiermee haar eerste bioscience bedrijf, en Corpus, Hilton en Avery Dennison krijgen een goede buur erbij,” stelt Jan Nieuwenhuis, Wethouder Economie en Bioscience Park van het College van Burgemeester en Wethouders, gemeente Oegstgeest. “Met deze vestiging van DuPont, krijgt Oegstgeest een internationaal en maatschappelijk betrokken bedrijf dat veel kennis ontwikkelt en ook flinke werkgelegenheid biedt in de regio.”

Partner voor DuPont is bouwer Dura Vermeer. Het nieuwe gebouw in Oegstgeest heeft een oppervlakte van 7.250 vierkante meter – de dubbele capaciteit van het huidige gebouw voor DuPont Industrial Biosciences in Leiden. Tevens wordt het project gecertificeerd als ‘BREEAM Excellent’ – één van de meest vooruitstrevende certificaten op het vlak van duurzaamheid en milieu-impact van een gebouw. De oplevering van het nieuwe gebouw staat gepland voor 2020.

“Het gebouw staat daadwerkelijk in dienst van de werknemers,” voegt Directeur Peter Krop van Dura Vermeer toe. “Uiteindelijk gaat het om het creëren van de juiste, inspirerende en meest flexibele werkomgeving. We zijn er trots op DuPont toe te mogen voegen aan onze klantenkring.”
De nieuwe site voor DuPont Industrial Biosciences in Oegstgeest is een belangrijke mijlpaal in de groei van het bedrijf, waarbij het kantoor het zakelijk middelpunt vormt voor Europa, Midden Oosten en Afrika.

Over DuPont Industrial Biosciences

DuPont Industrial Biosciences, een DowDuPont Specialty Products business, is actief in een breed scala aan industrieën om producten en industriële processen efficiënter en duurzamer te maken. Door unieke wetenschappelijke kennis op het vlak van biotechnologie, chemie en materialen, zijn we in staat om marktgerichte, bio-gebaseerde innovaties te ontwikkelen. Hiermee ontwikkelen we oplossingen voor zowel de markt als ook de samenleving – om te voldoen aan de behoeften van een groeiende bevolking terwijl we ons milieu beschermen voor toekomstige generaties. Voor nieuws en updates over onze producten en oplossingen: volg @DuPontBiobased op Twitter, vind ons op LinkedIn of bezoek onze website via biosciences.dupont.com.

Over DowDuPont Specialty Products Divisie

DowDuPont Specialty Products, een divisie van DowDuPont (NYSE: DWDP), is een internationaal innovatief vooraanstaand bedrijf met op technologie gebaseerde materialen, ingrediënten en oplossingen die helpen sectoren en het dagelijkse leven te transformeren. Onze werknemers passen diverse wetenschappelijke benaderingen en ervaringen toe om klanten te helpen bij het ontwikkelen van hun beste ideeën en om essentiële innovaties binnen belangrijke markten te leveren, inclusief elektronica, transport, bouw, gezondheidszorg, eten en drinken en veiligheid en bescherming. DowDuPont wil de divisie Specialty Products afsplitsen tot een onafhankelijk, beursgenoteerd bedrijf. Ga voor meer informatie naar www.dow-dupont.com.

The DuPont Oval logo, DuPont™ and all products, unless otherwise noted, denoted with ™, ℠ or ® are trademarks or registered trademarks of E.I. du Pont de Nemours and Company or its affiliates.