DowDuPont kondigt resultaten aan van uitgebreide herziening van de portefeuille

De doelgerichte wijzigingen behouden en vergroten de waardeverhogende kansen en ze zorgen voor verdere optimalisering van het concurrentievoordeel van drie beoogde toekomstige bedrijven die industriebepalend zullen zijn

MIDLAND en WILMINGTON, VS, 12 september 2017 
– DowDuPont™ (NYSE:DWDP) heeft vandaag aangekondigd dat de Raad van Bestuur en het management, met hulp van onafhankelijke adviseurs, de uitgebreide herziening van de samenstelling van de portefeuille van de drie beoogde zelfstandige bedrijven hebben afgerond. De Raad is unaniem tot de conclusie gekomen, dat er met het oog op de kennis die is opgedaan sinds de aankondiging van de transactie, bepaalde doelgerichte wijzigingen aangebracht zullen worden binnen de Materials Science en de Specialty Products divisies, die het concurrentievoordeel van de beoogde ondernemingen zal vergroten. De aanpassingen zullen deze onderdelen beter in lijn brengen met de eindmarkten die zij bedienen, zullen zorgen voor een duidelijke focus, zichtbaarheid in de markt, doelgerichte innovatie en sterkere groeiprofielen. Bovendien zullen beide ondernemingen beter uitgerust zijn om met succes als marktleiders te kunnen concurreren.

De Raad van Bestuur van DowDuPont heeft de aanpassingen goedgekeurd op grond van: een grondige beoordeling geleid door onafhankelijke directeuren, waaronder aanbevelingen door McKinsey & Company; een uitgebreide zakelijke en operationele analyse die de kennis die de afgelopen 20 maanden voorafgaand aan de fusie vergaard is, op een hoger plan heeft gebracht; en input van een grote verscheidenheid aan belanghebbenden, zowel van investeerders als van financieel adviseurs. Als gevolg van deze uitgebreide analyse, zal DowDuPont de volgende onderdelen vanuit de Materials Science divisie overbrengen naar de Specialty Products divisie:

Van Dow – hechtmiddelen- en vloeistoffenplatformen van Automotive Systems

Van Dow – de Building Solutions business

Van Dow – de Water and Process Solutions business

Van Dow – de Pharma and Food Solutions business

Van Dow – de Microbial Control business

Van DuPont – de Performance Polymers business

Verscheidene op siliconen gebaseerde bedrijfsonderdelen die verband houden met toepassingen in industriële LED, halfgeleiders, medische smeermiddelen en Molykote® smeermiddelen voor de auto-industrie en industriële apparatuur en Multibase Inc, dat oplossingen biedt voor de industrie in thermoplastische verbindingen.

Op basis van de prognoses voor 2017, zullen de onderdelen die nu ook deel uit gaan maken van de Specialty Products divisie goed zijn voor een totale netto-omzet van ruim 8 miljard dollar en een brutobedrijfsresultaat (EBITDA) van ongeveer 2,4 miljard dollar, inclusief ongeveer 40 procent van de geërfde Dow Corning EBITDA. In vergelijking met de oorspronkelijke fusie-overeenkomst, zien de aanpassingen er als volgt uit:

Ongeveer 4 miljard dollar aan netto-omzet uit de geërfde Dow portefeuille, gelijkelijk verdeeld tussen de Consumer Solutions en de Infrastructure Solutions segmenten; en

Ongeveer 4 miljard dollar aan netto-omzet uit de geërfde DuPont Performance Polymers business die wordt ondergebracht in de Specialty Products divisie.

“Onze DowDuPont Raad zit volledig op één lijn en heeft er alle vertrouwen in dat deze doelgerichte aanpassingen van de portefeuille de juiste actie vormen en dat alle belanghebbenden hier op de lange termijn van profiteren,” zei Andrew Liveris, executive chairman van DowDuPont. “Ze bekrachtigen de heldere uitkomsten van een omvangrijke, diepgaande analyse waarmee de raden van bestuur van Dow en DuPont zich de vele afgelopen maanden hebben beziggehouden. Een analyse die profiteerde van de frisse blik die ons verschaft werd door onafhankelijke, externe adviseurs, voornamelijk McKinsey & Company. Wij hebben voortgebouwd op de rijkdom aan kennis die wij opdeden, naarmate beide ondernemingen steeds verder kwamen in onze gezamenlijke integratiewerkzaamheden. Deze aanpassingen worden ook volledig gedragen door de Materials Science Adviescommissie, omdat ze selecte bedrijfsonderdelen beter in lijn brengen met de marktverticalen die zij bedienen, terwijl ze tegelijkertijd de integratie- en innovatiekracht behouden binnen de strategische waardeketens. Ten gevolge hiervan zullen zowel onze Materials Science divisie als de Specialty Products divisie uitstekend gepositioneerd zijn om beter te anticiperen op de behoeften van de klant en daaraan tegemoet te komen door gefocuste innovatie en technologie-ontwikkeling. Dat zal een versnelde groei opleveren vanuit een breder pakket aan producten die de beste in hun soort zijn.”

“De aanpassingen die wij doen, zullen het concurrentievoordeel en de waardeverhogende kansen van DowDuPont vergroten en ervoor zorgen dat de beoogde ondernemingen de best mogelijke fundatie hebben om de waarde voor de lange termijn voor alle belanghebbenden aan te drijven,” zei Ed Breen, chief executive officer van DowDuPont. “De feiten waren een duidelijke staving van de strategische logica van deze samenstelling van de portefeuille. Beide beoogde ondernemingen zullen nu zelfs een sterkere concurrentiepositie hebben, hoogwaardige oplossingen bieden die waardetoevoegend zijn voor de klant en een onderscheidende en aantrekkelijke investeringsonderbouwing hebben. Tegelijkertijd worden de kansen voor strategische groei en synergieën gemaximaliseerd. Met een heldere focus zullen beide ondernemingen aantrekkelijke en groeiende markten bedienen, investeren in innovatie en meer winst opleveren voor de aandeelhouders.”

DowDuPont herhaalt de eerder aangekondigde plannen om run-rate kostensynergieën te realiseren van ongeveer 3 miljard dollar en ongeveer 1 miljard dollar aan groeisynergieën.

Na de aanpassing van de portefeuilles, zien de drie beoogde ondernemingen van DowDuPont er als volgt uit:

Een toonaangevend landbouwbedrijf (Agriculture Company) dat de sterke punten van DuPont Pioneer, DuPont Crop Protection en Dow AgroSciences combineert om landbouwers over de hele wereld beter te bedienen met een superieure portefeuille van oplossingen (zaden, eigenschappen, gewasbeschermingsmiddelen, zaadbehandeling, agronomie en digitale diensten), een ruimere keuze en een competitieve prijsstelling. De gecombineerde capaciteiten en zeer productieve innovatiemotor geeft de toekomstige Agriculture Company de mogelijkheid om een ruimer pakket aan producten sneller op de markt te brengen en een nog betere partner te zijn voor landbouwers door innovatief te zijn en hen te helpen hun productiviteit en winstgevendheid te vergroten.

De toekomstige Agriculture Company zal worden gevestigd in Wilmington (Delaware, VS) met wereldwijd opererende vestigingen in Johnston (Iowa, VS) en Indianapolis (Indiana, VS).

Een toonaangevend bedrijf in materiaalwetenschappen (Material Science Company) dat de belangrijkste leverancier zal zijn van oplossingen op basis van materiaalwetenschappen, waarbij het overgrote deel van de omzet in lijn samenvalt zijn met drie smallere en diepere marktverticalen met hoge groeiwaarde: verpakking, infrastructuur en consumentenverzorgingsproducten. De bagage die het heeft is een van de sterkste en meest diepgaande in de industrie en daarmee zal de beoogde onderneming beschikken over een sterke integratie van technologie en bedrijfsmiddelen, en over de omvang en de concurrentiepositie om klanten echt gedifferentieerde oplossingen op basis van materiaalwetenschappen te bieden. De beoogde onderneming zal bestaan uit drie krachtige, marktleidende segmenten:

  • Performance Materials & Coatings, waarin een grote diversiteit aan technologieplatformen zijn samengebracht die de klanten in staat stellen om stoffen en oplossingen te creëren die uitzonderlijk presteren en om verbeteringen tot stand te brengen in verzorgingsproducten voor thuis en voor het lichaam en om oplossingen te ontwikkelen die de prestatie van coatings in architectuur en industrie verder verbeteren.

  • Industrial Intermediates & Infrastructure, die oplossingen ontwikkelen die unieke eigenschappen mogelijk maken in fabricageprocessen, in de infrastructuurmarkten en navolgende eindproducten. De technologieën in dit bedrijfsonderdeel: leveren van innovatieve oplossingen waardoor olie- en gasreserves aangeboord kunnen worden; zorgen voor optimalisering van de fabricage met additieven die wrijving en hitte in mechanische processen minimaliseren, zorgen voor het beheer van de olie-water interface en bevorderen oplosbaarheid; verbeteren het energieverbruik in witgoed; en maken materiaaleigenschappen in de infrastructuur mogelijk door middel van unieke modificators en additieven.

  • Packaging & Specialty Plastics, die een van ‘s werelds meest diepgaande en gedifferentieerde portefeuille van performance plastics vertegenwoordigt. De oplossingen en technologieën in dit onderdeel: voorzien in de behoefte aan meer verpakkingsgemak, zowel voor de consument als in het zakelijke segment; dringen voedselverspilling terug; en dragen bij aan de wereldwijde ontwikkeling van telecommunicatie en elektrische transmissie en de infrastructuur van de distributie.

De beoogde onderneming zal de naam Dow™ behouden en het hoofdkantoor zal gevestigd zijn in Midland (Michigan, VS).

Een toonaangevend bedrijf in gespecialiseerde producten (Specialty Products Company) zal een klantgedreven innovatieleider zijn, dat is samengesteld uit op technologie gebaseerde, gedifferentieerde materialen, stoffen en oplossingen die bijdragen aan de transformatie van de industrie en het dagelijks leven. De beoogde onderneming zal zijn marktkennis en diepgaande expertise in wetenschap en ontwikkeling van applicaties aanwenden om de behoeften van klanten in specifieke markten op te lossen, zoals in elektronica, transport, bouw en constructies, gezondheid en welzijn, voedsel en veiligheid. De beoogde onderneming zal bestaan uit vier marktleidende segmenten:

  • Electronics & Imaging, ‘s werelds grootste leverancier met het grootste pakket aan materialen en technologieën om complexe problemen op te lossen voor de halfgeleider-, printplaat-, zonnecel-, beeldscherm en flexografische printindustrieën die de volgende generatie connectiviteit en functionaliteit mogelijk maken en die bovendien de convergentie van elektronische mogelijkheden naar het leven van alledag mogelijk maken, zoals zelfsturende en elektrische voertuigen.

  • Transportation & Advanced Polymers, een industriële leider die specialistische, technische harsen, hechtmiddelen, smeermiddelen en onderdelen levert aan engineers en ontwerpers in de transport- , elektronica- en medische markten om geïntegreerde materiaaloplossingen mogelijk te maken voor veeleisende toepassingen en omgevingen.

  • Safety & Construction, en wereldwijde leider en betrouwbare partner met toonaangevende, eigen producten, waaronder specialistisch textiel en schuim, aramide papier, non-wovens, membraam- en filtratietechnologieën, en beschermende kleding voor de bouw, veiligheid van medewerkers, energie-, olie & gas-, transport-, waterzuivering- en medische markten.

  • Nutrition & Biosciences, een marktleider en technologiepionier die samenwerkt met klanten in voedings-, farmaceutische en persoonlijke-verzorgingsmarkten, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijk gewonnen ingrediënten en mogelijkheden uit de biowetenschap, zoals de ontwikkeling van proteïnen en bacteriën en fermentatie op industriële schaal om een beter presterend, gezonder en duurzamer aanbod te creëren (zoals probiotica, enzymen, antibacteriologische technologieën, farmaceutische hulpstoffen en biomaterialen).

De beoogde onderneming zal gevestigd zijn in Wilmington (Delaware, VS).

Conference Call

De presentatie die bij de conference call hoort wordt op de events and presentations page van DowDuPont Investor Relations geplaatst. De webcast kan ook teruggekeken worden op de investor events and presentations pagina van www.dow-dupont.com.

Over DowDuPont

DowDuPont (NYSE: DWDP) is een holding, bestaande uit The Dow Chemical Company en DuPont met de bedoeling om sterke, onafhankelijke, beursgenoteerde bedrijven op te richten in de vakgebieden landbouw (agriculture), materiaalwetenschappen (materials science) en gespecialiseerde producten (specialty products), die marktleiders in hun respectievelijke bedrijfstakken zullen zijn door productieve, op wetenschap gebaseerde innovatie die aansluit op de behoeften van de klant en helpt bij het oplossen van wereldwijde uitdagingen. Voor meer informatie, ga naar www.dow-dupont.com.

Contactinformatie:
Investeerders:
 

Greg Friedman
greg.friedman@dupont.com
+1 302-774-4994 
Neal Sheorey
nrsheorey@dow.com
+1 989-636-6347                                                                             

Media
 

Rachelle Schikorra
ryschikorra@dow.com
+1 989-638-4090 Dan Turner

daniel.a.turner@dupont.com
+1 302-996-8372

Cautionary Statement About Forward-Looking Statements
 

This communication contains “forward-looking statements” within the meaning of the federal securities laws, including Section 27A of the Securities Act of 1933, as amended, and Section 21E of the Securities Exchange Act of 1934, as amended. In this context, forward-looking statements often address expected future business and financial performance and financial condition, and often contain words such as “expect,” “anticipate,” “intend,” “plan,” “believe,” “seek,” “see,” “will,” “would,” “target,” similar expressions, and variations or negatives of these words.

On Dec. 11, 2015, The Dow Chemical Company (“Dow”) and E. I. du Pont de Nemours and Company (“DuPont”) announced entry into an Agreement and Plan of Merger, as amended on March 31, 2017, (the “Merger Agreement”) under which the companies would combine in an all-stock merger of equals transaction (the “Merger Transaction”). Effective Aug. 31, 2017, the Merger Transaction was completed and each of Dow and DuPont became subsidiaries of DowDuPont Inc. (“DowDuPont”). For more information, please see each of DowDuPont’s, Dow’s and DuPont’s latest annual, quarterly and current reports on Forms 10-K, 10-Q and 8-K, as the case may be, and the joint proxy statement/prospectus included in the registration statement on Form S-4 filed by DowDuPont with the SEC on March 1, 2016 (File No. 333-209869), as last amended on June 7, 2016, and declared effective by the SEC on June 9, 2016 (the “Registration Statement”) in connection with the Merger Transaction.

Forward-looking statements by their nature address matters that are, to different degrees, uncertain, including the intended separation of DowDuPont’s agriculture, materials science and specialty products businesses in one or more tax efficient transactions on anticipated terms (the “Intended Business Separations”). Forward-looking statements are not guarantees of future performance and are based on certain assumptions and expectations of future events which may not be realized. Forward-looking statements also involve risks and uncertainties, many of which are beyond the company’s control. Some of the important factors that could cause DowDuPont’s, Dow’s or DuPont’s actual results to differ materially from those projected in any such forward-looking statements include, but are not limited to: (i) successful integration of the respective agriculture, materials science and specialty products businesses of Dow and DuPont, including anticipated tax treatment, unforeseen liabilities, future capital expenditures, revenues, expenses, earnings, productivity actions, economic performance, indebtedness, financial condition, losses, future prospects, business and management strategies for the management, expansion and growth of the combined operations; (ii) impact of the divestitures required as a condition to consummation of the Merger Transaction as well as other conditional commitments; (iii) achievement of the anticipated synergies by DowDuPont’s agriculture, materials science and specialty products businesses; (iv) risks associated with the Intended Business Separations, including those that may result from the comprehensive portfolio review undertaken by the DowDuPont board, changes and timing, including a number of conditions which could delay, prevent or otherwise adversely affect the proposed transactions, including possible issues or delays in obtaining required regulatory approvals or clearances related to the Intended Business Separations, disruptions in the financial markets or other potential barriers; (v) the risk that disruptions from the Intended Business Separations will harm DowDuPont’s business (either directly or as conducted by and through Dow or DuPont), including current plans and operations; (vi) the ability to retain and hire key personnel; (vii) potential adverse reactions or changes to business relationships resulting from the completion of the merger or the Intended Business Separations; (viii) uncertainty as to the long-term value of DowDuPont common stock; (ix) continued availability of capital and financing and rating agency actions; (x) legislative, regulatory and economic developments; (xi) potential business uncertainty, including changes to existing business relationships, during the pendency of the Intended Business Separations that could affect the company’s financial performance and (xii) unpredictability and severity of catastrophic events, including, but not limited to, acts of terrorism or outbreak of war or hostilities, as well as management’s response to any of the aforementioned factors. These risks, as well as other risks associated with the merger and the Intended Business Separations, are more fully discussed in (1) the Registration Statement and (2) the current, periodic and annual reports filed with the SEC by DowDuPont and to the extent incorporated by reference into the Registration Statement, by Dow and DuPont. While the list of factors presented here is, and the list of factors presented in the Registration Statement are, considered representative, no such list should be considered to be a complete statement of all potential risks and uncertainties. Unlisted factors may present significant additional obstacles to the realization of forward-looking statements. Consequences of material differences in results as compared with those anticipated in the forward-looking statements could include, among other things, business disruption, operational problems, financial loss, legal liability to third parties and similar risks, any of which could have a material adverse effect on DowDuPont’s, Dow’s or DuPont’s consolidated financial condition, results of operations, credit rating or liquidity. None of DowDuPont, Dow or DuPont assumes any obligation to publicly provide revisions or updates to any forward-looking statements regarding the proposed transaction and intended business separations, whether as a result of new information, future developments or otherwise, should circumstances change, except as otherwise required by securities and other applicable laws.